close

SMHA

Garnisons- och luftvärnsmuseet, Halmstad

Välkommen till en värld av historia sedd ur ett militärt perspektiv. På Garnisons- och Luftvärnsmuseet kan du ta del av historiska föremål, unik industrihistoria, lokala och världsomspännande berättelser och intressanta livsöden.

Garnisons- och Luftvärnsmuseet förvaltar statens rikssamling av luftvärnskanoner. Samlingen innehåller samtliga pjäser som använts inom svenskt luftförsvar under hela 1900-talet, både svensktillverkat och importerat. Den är en historiskt spännande resa i teknisk utveckling, via första och andra världskriget och det efterföljande kalla kriget.

Här finns även utställningar om ämnen som soldatens utrustning från tidigt 1900-tal–2000-tal och världskrigen och beredskapstiden i Halland. Ta del av filmer, fotografier och föremål som berättar historien om hur kriget kom allt närmare de svenska gränserna.

Museet har en stor samling originalteckningar från 91: ans skapare, Rudolf Pettersson. Rudolf ryckte in som värnpliktig år 1916 vid I 16 i Halmstad. När han senare blev serietecknare använde han regementet, befälen och kamraterna som förebilder i arbetet.

Läs mer på: www.glvmuseet.se

Kontakta oss

Tel. 035-266 31 01
info@glvmuseet.se

SMHA logotyp

En del av Sveriges militärhistoriska arv.

SMHA keyboard_arrow_down Garnisonsmuseet Skaraborg, Skara