Verksamhet
SFHM driver två museer, ett museinätverk och en rådgivande nämnd.
I SFHM ingår Armémuseum och Flygvapenmuseum. Museerna har i uppgift att samla, välja ut, spara och visa föremål från Sveriges försvar. Historien levandegörs genom utställningar och visningar på olika teman och för alla åldrar. Personalen på SFHM består till stor del av museiintendenter, pedagoger och konservatorer med särskild kunskap om historia och hur olika föremål ska tas om hand.
I SFHM ingår också Försvarets traditionsnämnd. Det är en expertgrupp för rådgivning om försvarets traditioner – till exempel frågor om fanor och standar, medaljer, heraldiska vapen och uniformsbeteckningar.
En annan del av SFHM:s arbete är att ge stöd åt Sveriges militärhistoriska arv. Det är ett nätverk av försvarshistoriska museer runt om i Sverige. SFHM ger praktiskt stöd åt dessa museer och leder deras arbete.
Forskning är också ett viktigt sätt att öka kunskapen om Sveriges försvarshistoria. Därför samarbetar SFHM med universitet och högskolor, och ger ibland ut böcker.
Armémuseum
Ett museum som skildrar Sveriges historia från 1500-tal till nutid, med fokus på hur människor har påverkats av krig och konflikter.
Flygvapenmuseum
Upplev det svenska militärflygets utveckling – från flygets barndom till dagens JAS 39 Gripen.
Sveriges militärhistoriska arv
Ett nätverk för militärt kulturarv över hela Sverige och ett kansli som ger stöd.
Försvarets traditionsnämnd
En expertgrupp som ger råd om försvarets traditioner.
Internationellt arbete
Världsomspännande forskning, arbetsplatsutbyten och samarbetsprojekt.
Digitala upplevelser
Ta del av digitala produktioner, digitaliserade utställningar och mycket mer från SFHM´s verksamheter.
Utlån av föremål
SFHM lånar ut föremål till museer, både inom Sverige och till andra länder runt om i världen.