14 juli, 2023

Flygvapenmuseum och Flygfärdig får fin extern uppmärksamhet

Under cirka tre års tid har Flygvapenmuseum jobbat med att bygga om vår så kallade basutställning på museet, den utställning som ska stå i många år framöver. Nu är den invigd och på plats; "Flygfärdig – det svenska flygvapnet tar form". Utställningen har fått fin uppmärksamhet i diverse olika kanaler.

17 Juni slog den nya utställningen upp dörrarna för allmänheten och de positiva reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Bland annat har utställningen fått en riktigt fin recension av Utställningskritik (en tidskrift om museer och utställningskritik) här.

Talman Andreas Norlén gjorde i början av veckan ett privat besök med sin familj och skrev en fin ”recension” i ett inlägg på sitt Instagramkonto. Här kan du ta del av det.

Youtubern Max Villman gjorde ett besök framför allt med fokus på en rundtur i nya basutställningen, 39E-simulatorn och Magasinshangaren. Här är länken till hans kanal.

Även recensionerna på Google (där Flygvapenmusem till dags dato har 4 562 recensioner med ett snittbetyg på 4,6 av 5) visar på att besökarna uppskattar så väl utställningen som Restaurangen Calle C. Recensionerna finns att läsa här.