21 februari, 2024

Armémuseum utsett till Stockholmarnas favoritmuseum 2024

1500 personer i Stockholm har tyckt till om 42 olika museer. Armémuseum kammade hem hela två priser – det korades till barnfamiljernas favoritmuseum, och kom på andra plats för den prestigefulla utmärkelsen Stockholmarnas favoritmuseum!

Utmärkelsen baseras på företaget Evimetrix årliga undersökning där fler än 1500 personer i Stockholm har tyckt till om 42 olika museer. Armémuseum blev valt till Stockholmarnas favoritmuseum i kategorin barnfamiljer – en kategori som är ny för i år.

Bland kategorierna finns även pris för bästa restaurang/café, trivsammaste miljön, bästa utställningar, bästa personalen, museet med det starkaste varumärket och barnfamiljernas favoritmuseum.

Förutom att koras till barnfamiljernas favoritmuseum, så fick Armémuseum även en pallplats för utmärkelsen Stockholmarnas favoritmuseum. Där kom Armémuseum på andra plats och fick därmed med sig två priser hem.

– Vi är otroligt stolta och glada över att inte bara vara nominerade, utan nu också över att vinna! Att våra svåra frågor kring försvarshistoria även förmedlas till barn och unga är viktigt i den samtid vi nu lever i. Jag vill rikta ett varmt tack för förtroendet från våra besökare. Det ska vi både förvalta och spinna vidare på, säger Fabian Arnheim, museichef.

Prisutdelningen ägde rum under högtidliga former den 20 februari på Junibacken i Stockholm.

Anette Nyman och Jessica Christensen på prisutdelningen på Junibacken, Stockholm.

Om Armémuseum

Armémuseum skildrar Sveriges historia från 1500-talet till nutid med fokus på hur människor och samhällen har påverkats av krig och konflikter.
Utöver att utforska utställningarna på egen hand, kan barn och deras medföljande vuxna bland annat utmanas i spåret Jakten på krigsbytet, följa med på interaktiva lovvisningar eller bli hemlig agent i digitala Lilla agentskolan.

I dagarna öppnas även museets nya utställning Korsvägar: Sverige – Ukraina genom 1000 år. Utställningen visar unika föremål både från Sverige och från Ukraina, från vikingatiden till dagens krigszoner.